Οι νέες τάσεις του τουρισμού για το 2019!

Οι νέες τάσεις του τουρισμού για το 2019!
Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019 - 16:37

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Cox & Kings μετά από έρευνα μοιράζεται μαζί μας τις νέες τάσεις που θα επικρατήσουν και θα επηρεάσουν τον τουρισμό το έτος που διανύουμε. Ας δούμε ποιες είναι:

  • Ταξίδι και περπάτημα: Η εξερεύνηση προορισμών με τα πόδια κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Περίπατοι σε αξιοθέατα, για φαγητό, φωτογραφικοί περίπατοι και εξορμήσεις με τα πόδια με βάση τα ενδιαφέροντα του ταξιδιώτη οργανώνονται όλο και περισσότερο από ταξιδιωτικά γραφεία, ώστε ο ταξιδιώτης να ζήσει από κοντά τον παλμό της πόλης. 

 

  • Social Media: Ίσως να είναι η τάση με την μεγαλύτερη επιρροή, καθώς πολλοί ταξιδιώτες πλέον βρίσκουν ταξιδιωτικούς προορισμούς μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά υπάρχουν και αυτοί που διαλέγουν το μέρος που θα πάνε σύμφωνα με το αν θα μπορέσουν να βγάλουν ωραίες φωτογραφίες για να κερδίσουν likes κ.λπ. Όποτε είναι πολύ σημαντικό για τους επιχειρηματίες των τουριστικών προορισμών να προσφέρουν στους πελάτες τους γρήγορο internet.
  • Ταξίδι με την οικογένεια: Τα ταξίδια με τηδιευρυμένη οικογένεια, δηλαδή με παππού, γιαγιά, θείο, θεία, πέραν της άμεσης οικογένειας, έρχονται στο προσκήνιο με πολλά ταξιδιωτικά πακέτα να προσαρμόζονται σε αυτό. Σε αυτό εντάσσεται και η επιλογή της  κρουαζιέρας, που αποτελεί ιδανικό τρόπο ταξιδιού για τέτοιες περιπτώσεις.

  • Υπερατλαντικά ταξίδια: Η τάση αυτή υπήρχε ανέκαθεν, αλλά φέτος εικάζεται πως θα απογειωθεί, καθώς ολοένα και περισσότερος κόσμος ονειρεύεται ταξίδια μακρινά.
  • Ταξίδι και πολυτέλεια: Πολυτελή τρένα, πολυτελείς κρουαζιέρες, ακριβές κατασκηνώσεις, όλα αποτελούν τάση τη νέα χρονιά, με μεγάλο ρυθμό αύξησης για την προσεχή δεκαετία. Ο λόγος είναι η αύξηση του εισοδήματος σε αναπτυσσόμενες χώρες, το οποίο επιτρέπει σιγά-σιγά τέτοιου είδους ταξίδια.

  • Μυστηριώδης τουρισμός:  Ταξίδια σε στοιχειωμένα μέρη, σε ιστορικά μνημεία, σε τοποθεσίες καταστροφής, είναι ταξίδια που πρόκειται να πραγματοποιήσουν αρκετοί ανήσυχοι ταξιδιώτες το 2019.
  • Αποφυγή πολυκοσμίας:Ο αμέτρητος κόσμος, οι ουρές στα καταστήματα και οι παραλίες που δεν βρίσκεις να απλώσει καν την πετσέτα σου δεν είναι πλέον in. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί θα επιλέγουν τα ταξιδέψουν εκτός τουριστικής σεζόν, ενώ νέοι προορισμοί πέραν των δημοφιλών, θα δελεάσουν περισσότερους.   
  • Ταξίδι και οικολογία: Eθελοντισμός, «πράσινες» περιηγήσεις, βιώσιμα ταξίδια, όλα θα «παίξουν» μέσα στο 2019.

Πηγή: AirNews

Διαβάστε επίσης

Παρουσίαση του σήματος «We do local»!

Παρουσίαση του σήματος «We do local»!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 η ημερίδα με τίτλο «Ο ρόλος του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και η Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης.

Εγγραφείτε στο newsletter