TRIVAGO: Πώς να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία κράτησης μέσω κινητών!

TRIVAGO: Πώς να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία κράτησης μέσω κινητών!
Monday, May 6, 2019

Οι ταξιδιώτες ανά τον κόσμο προσδοκούν πλέον ότι οι online εμπειρίες τους θα είναι εξίσου απρόσκοπτες είτε χρησιμοποιούν κινητές συσκευές είτε σταθερούς υπολογιστές.

Ωστόσο, ο online κλάδος ταξιδιών και φιλοξενίας συχνά διακρίνεται για την αδυναμία του να ανταποκριθεί σε αυτήν την προσδοκία. Επομένως, πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το ξενοδοχείο σας βελτιστοποιείται για τους σημερινούς ταξιδιώτες που συνδέονται μέσω κινητών συσκευών σε κάθε στάδιο της διαδικασίας κράτησης που ακολουθούν;

Διαβάστε παρακάτω έναν οδηγό της TRIVAGO, βήμα προς βήμα σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, με πρακτικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου σας, της διαδικασίας κράτησης και της εμπειρίας του πελάτη για την ιδανική διαδρομή μέσω κινητής συσκευής.

Βελτιστοποίηση για ταξιδιώτες που συνδέονται μέσω κινητής συσκευής κατά το στάδιο της αναζήτησης

Κάντε την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας φιλική για κινητές συσκευές

Οι χρήστες κινητών συσκευών συχνά βρίσκονται στο στάδιο προγραμματισμού της διαμονής τους σε ξενοδοχείο. Μια μελέτη της Google έδειξε ότι το 87% των «ψηφιακών στιγμών» που σχετίζονται με τον προγραμματισμό διακοπών συμβαίνουν σε κινητή συσκευή.

Το πρώτο βήμα για την προσέλκυση ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές είναι να διασφαλίσετε ότι η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας είναι βελτιστοποιημένη για κινητές συσκευές. Οι κύριες πτυχές στις οποίες θα πρέπει να εστιάσετε είναι η ταχύτητα, η ευκολία χρήσης και το ελκυστικό περιεχόμενο.

Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι αρκετά ελαφριά ώστε να φορτώνεται γρήγορα ακόμη και σε πιο αργές συνδέσεις μέσω κινητών συσκευών. Μια πρακτική συμβουλή για να το επιτύχετε αυτό είναι να διασφαλίσετε ότι οι διαστάσεις των φωτογραφιών του καταλύματός σας δεν είναι μεγαλύτερες από όσο εμφανίζονται στην ιστοσελίδα σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία είναι κατάλληλα συμπιεσμένα για βέλτιστη ποιότητα και μέγεθος.

Να θυμάστε ότι οι επισκέπτες μέσω κινητών συσκευών πλοηγούνται στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας από μια μικρή οθόνη, χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλά τους. Εύχρηστη είναι μια ιστοσελίδα με μεγάλα σημεία στα οποία μπορείτε να κάνετε εύκολα κλικ με τα δάχτυλά σας, όπως κουμπιά, συνδέσμους και πεδία φόρμας. Επιπλέον, φροντίστε οι πληροφορίες με τη συχνότερη πρόσβαση, όπως ο αριθμός τηλεφώνου σας και η διεύθυνσή σας, να μπορούν να βρεθούν όσο το δυνατόν ευκολότερα στην ιστοσελίδα σας όπως εμφανίζεται σε κινητές συσκευές.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας για κινητές συσκευές προβάλλει το ξενοδοχείο σας με εντυπωσιακές φωτογραφίες, ελκυστικές κριτικές και συστάσεις, καθώς και λεπτομερείς περιγραφές των παροχών σας και των ειδικών προσφορών σας.

Στοχεύστε στους ταξιδιώτες που πραγματοποιούν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής μέσω κινητής συσκευής.

Οι ταξιδιώτες που πραγματοποιούν κρατήσεις μέσω κινητών συσκευών είναι πιθανότερο να κάνουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής σε σύγκριση με εκείνους που χρησιμοποιούν επιτραπέζιο υπολογιστή. Σύμφωνα με δεδομένα από την Criteo, όσο μικρότερο είναι το χρονικό διάστημα μεταξύ της κράτησης και της διαμονής τόσο πιθανότερο είναι οι πελάτες να κάνουν κράτηση μέσω κινητής συσκευής. Πράγματι, ποσοστό άνω του 70% των κρατήσεων ξενοδοχείου που πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα με την άφιξη γίνονται μέσω κινητών συσκευών.

Εκμεταλλευτείτε το γεγονός αυτό, χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας για κινητές συσκευές προκειμένου να στοχεύσετε σε ταξιδιώτες που πραγματοποιούν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, παρέχοντάς τους ειδικές προσφορές και πακέτα.

Βελτιστοποίηση για ταξιδιώτες που συνδέονται μέσω κινητής συσκευής κατά το στάδιο της κράτησης.

Χρησιμοποιήστε μια μηχανή κρατήσεων που είναι βελτιστοποιημένη για κινητές συσκευές.

Για να επωφεληθείτε πλήρως από τις απευθείας κρατήσεις ξενοδοχείου μέσω κινητών συσκευών, η ιστοσελίδα σας θα χρειαστεί μια μηχανή κρατήσεων που είναι βελτιστοποιημένη για κινητές συσκευές. Αυτό θα πρέπει να διευκολύνει τη διαδικασία κράτησης, ώστε να είναι γρήγορη και απλή. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να μειώνει την ταλαιπωρία της εισαγωγής δεδομένων, η οποία μπορεί να αποτελεί μια επίπονη διαδικασία κατά τη χρήση κινητών συσκευών. Χρησιμοποιήστε μια μηχανή κρατήσεων που καλύπτει αυτές τις απαιτήσεις.

Η διαμεσολάβηση κρατήσεων μέσω metasearch είναι άλλη μία επιλογή για τη δημιουργία μιας απρόσκοπτης εμπειρίας για τους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές. Υπηρεσίες όπως το trivago Express Booking δημιουργούν μια εμπειρία απευθείας κράτησης με την επωνυμία του ξενοδοχείου, η οποία όμως πραγματοποιείται από την ιστοσελίδα metasearch ή την εφαρμογή για κινητές συσκευές.

Αύξηση των απευθείας κρατήσεων ξενοδοχείου μέσω κινητών συσκευών με τη χρήση metasearch.

Οι ιστοσελίδες metasearch έχουν υψηλότερα ποσοστά επισκεψιμότητας μέσω κινητών συσκευών, χάρη στη δυνατότητα σύγκρισης πολλών ξενοδοχείων σε μία ιστοσελίδα ή εντός μίας εφαρμογής, κάτι που είναι φιλικό προς τις κινητές συσκευές.

Διαφημίζοντας τις τιμές σας σε ιστοσελίδες metasearch, θα μπορούσατε να αυξήσετε το μερίδιο των απευθείας κρατήσεων στο ξενοδοχείο σας μέσω κινητών συσκευών. Το Rate Connect σάς δίνει τη δυνατότητα να δημοσιεύετε τις τιμές της ιστοσελίδας σας στην trivago. Χρησιμοποιεί μια καμπάνια κόστους ανά κλικ (CPC), η οποία μεταφέρει τον ταξιδιώτη απευθείας στην ιστοσελίδα σας για την ολοκλήρωση της κράτησής του. Χάρη στο Rate Connect, η πραγματοποίηση μιας καμπάνιας CPC είναι μια εύκολη και οικονομική διαδικασία, καθώς δεν απαιτούνται εκτεταμένες γνώσεις ή περαιτέρω πόροι.  Διαθέτει εύχρηστο περιβάλλον, την ευελιξία ορισμού ανταγωνιστικού προϋπολογισμού, καθώς και ημερήσιες αυτόματες βελτιστοποιήσεις για την υποβολή των προσφορών σας.

Βελτιστοποίηση για μια σύγχρονη εμπειρία μέσω κινητών συσκευών κατά τη διαμονή των πελατών σας.

Δώστε τη δυνατότητα στους πελάτες του ξενοδοχείου σας να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνά τους, για να «ξεκλειδώσουν» τη διαμονή τους.

Κάντε το επόμενο βήμα, για να ικανοποιήσετε τους πελάτες που είναι λάτρεις των smartphone, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να τους προσφέρετε μια εξατομικευμένη εφαρμογή ξενοδοχείου για κινητές συσκευές. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να επιτρέψει στους πελάτες σας να αποφύγουν την ουρά του check-in και να χρησιμοποιήσουν το κινητό τηλέφωνό τους ως κλειδί δωματίου. Μια εφαρμογή για κινητές συσκευές μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως το κέντρο μιας εμπειρίας έξυπνου ξενοδοχείου, για έλεγχο του φωτισμού, της θερμοκρασίας δωματίου και των έξυπνων συσκευών.

Ακόμη και ξενοδοχεία που δεν διαθέτουν τους πόρους για παροχή της δικής τους εφαρμογής για κινητές συσκευές μπορούν να προσελκύσουν πελάτες που βασίζονται σε αυτές τις συσκευές. Προσφέρετε δωρεάν WiFi υψηλής ταχύτητας, για να βοηθήσετε τους πελάτες να παραμείνουν συνδεδεμένοι και προβλέψτε άφθονες θύρες φόρτισης και πρίζες ηλεκτρικού ρεύματος, για να διατηρούν τις συσκευές τους φορτισμένες. Επιπλέον, δώστε στους πελάτες σας περισσότερες επιλογές κατά το check-out, παρέχοντας υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητών συσκευών, όπως το Apple Pay και το Google Pay.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

Sign up for the newsletter